Matematik

Hvad er en rod?

04. januar 2013 af popcorn81 (Slettet)


Hej. Dette her er ren repetion. 

 

Hvad er en rod? I fx i en andengradspolyme? 

Evt også hvis man ser grafisk på det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af mette48 (Slettet)

En rod er et tal, der gør ligningen sand.

En rod kaldes også ligningens løsning.

Når tallet (roden) sættes ind i ligningen fås samme værdi på begge sider af lighedstegnet (prøven stemmer).

Ser man på grafen er det x værdien for skæringspunkter mellem 1.aksen og grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2013 af mathon

   n'tegradspolynomiet

                                 p(x) = cnxn + cn-1xn-1 + cn-2xn-2 + .................... + c2x2 + c1x + c0

   har roden α
   hvis 
   og kun hvis
                                p(α) = 0

   hvis α er rod i polynomiet p(x),
   er (x-α) divisor i p(x)

   så
                                 p(x) = (x-α) • (dn-1xn-1 + dn-2xn-2 + .................... + d2x2 + d1x + d0)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af PeterValberg

for fx et andengradspolynomium er (eventuelle) rødder grafens skæringspunkter med x-aksen

polynomiet herover kan faktoriseres som:  
f(x) = a·(x - x1)·(x - x2)
hvor x1 og x2 er rødderne (skæringspunkterne med x-aksen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. januar 2013 af popcorn81 (Slettet)

Okay mange tak


Skriv et svar til: Hvad er en rod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.