Matematik

Ligninger

04. januar 2013 af Gliates (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har brugt for hjælp hvordan man kan regne følgende ligninger ud.. :p

3*x = 42

x+x = 24

14 - x = 6

Jeg ved godt hvad resultaterne er, jeg ved bare ikke hvordan man "løser" dem :p..


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2013 af mette48 (Slettet)

3*x = 42

del med 3 på begge sider

x+x = 24

saml x-erne og del med 2 på begge sider

14 - x = 6

læg x til på begge sider

træk 6 fra på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. januar 2013 af SuneChr

En ligning forandres ikke, ved at

-  dividere med samme tal på begge sider af lighedstegnet

-  lægge samme tal til på begge sider af lighedstegnet.

-  trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet.


Svar #3
04. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Er dette korrekt;

3x+8 = 2x + 12

2x-3x = 12 - 8

X = 4

-------------------------------------

14 + 5x = x + 18 = Rent faktisk, så tror jeg ikke den går op og giver derfor Ø!

-------------------------------------

 

12 - 2x = 5 + 5x 

5x - 2x = 5 - 12

3x/3 = 7/3

x = 2,3 

 

Håber de er rigtige!

 

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.