Matematik

kompleks ligning?

04. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

hvad er en kompleks. ligning?

og hvordan løses sådan en med  demoivre?

og hvad er løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af SuneChr


Svar #2
05. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Jaja.. det har jeg forstået.. det bare hvordan man anvender det..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan for eksempel benytte, at ligningen

zn = r·e

har tallet    r1/n · eiφ/n     som en af rødderne.


Svar #4
05. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Så en kompleks ligning er ''bare'' et komplekst tal hvor den er opløftet, hvor man skal finde rødderne?

Forstår ikke lige rødderne, og hvordan finder du disse??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

En kompleks ligning er generelt en ligning af formen f(z) = 0, hvor f: C --> C er en funktion på de komplekse tals legeme. Funktionen kan for eksempel være et polynomium med komplekse koefficienter. Ligningen i #3 var et eksempel på en kompleks ligning af formen

zn = a

hvor a er et komplekst tal. Skriver man tallet a på den polære form a = r · e , kan man let finde en af rødderne i denne ligning. Her spiller de Moivre's formel

(cos(x) + i·sin(x))n = (eix)n = einx = cos(nx) + i·sin(nx)

en stor rolle.


Svar #6
05. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Kunne du komme med konkret med tal, og som så bliver løst.. jeg stadig ikke helt med hvad du helt mener..


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man kunne for eksempel se på ligningen

z5 = -2 .

Her skriver man -2 på polær form      -2 = 2·e , så man skal løse ligningen

z5 = 2 · eiπ ,

og en rod er så tallet

z = 21/5 · eiπ/5 .

Samtlige løsninger til ligningen er så

z = 21/5 · ei·π/5 + i·p·2π/5 , p = 0, 1, 2, 3, 4


Svar #8
05. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg takker :)


Skriv et svar til: kompleks ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.