Matematik

Differentialregning - Mat B

05. januar 2013 af emmanorinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)!

Jeg sidder med en aflevering hvori der er en opgave jeg ikke kan huske, hvordan jeg skal løse. Derfor håber jeg at der sidder en af jer derude, der kan hjælpe mig!

Opgaven lyder således:

 I Kulturministeriets udgivelse ”Kulturpenge 2003” har man opgjort det årlige antal

udsendelsestimer på DR TV. I en model kan udviklingen i det årlige antal udsendelsestimer
som funktion af tiden beskrives ved


f (t)= 2878⋅1,107t ,


hvor f (t) betegner det årlige antal udsendelsestimer til tiden t (målt i år efter 1990).
Gør rede for, hvad tallene 2878 og 1,107 fortæller om udviklingen i det årlige antal
udsendelsestimer på DR TV.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2013 af JonasMcc (Slettet)

2878 fortæller antal udsendelsestimer til t=0. Da f(0) = 2878. 

1,107 fortæller noget om den procentvise tilvækst. Benyt formlen r = a - 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. januar 2013 af nielsenHTX

din f(t) er lineær og spørgsmålet giver så ikke mening, men hvis du mener f(t)=2878*1,107t så er

2878 det årlige antal udsendelsestimer i år 2003

1,107 siger at det årlige antal udsendelsestimer stiger med 10,7% om året.


Svar #3
05. januar 2013 af emmanorinder (Slettet)

Svar nummer 2 giver mest mening, og passer også bedst på hvad jeg synes jeg har hørt før. Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Differentialregning - Mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.