Kemi

Helium-nuklider

05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan tegner man atomkernen for to helium-nuklider?

Hvordan tegner man atomkernen for et flour-nuklid? 

please.. ikke kun svar, også forklaring.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2013 af mathon

 

                   repeter notationen
                                                                AZK                             og dens betydning


Svar #2
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jeg forstår ikke..


Svar #3
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Ah.. Mener du, at jeg skal uddybe det?

Jeg skal tegne en atomkerne ud af de to helium nuklider ( 32 He ) og( 42 He .. ( Men jeg aner ikke hvordan man gør..


 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2013 af mathon

hvad "fortæller" tallene dig i

                                                          32 He                    og                  42 He      ?


Svar #5
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Altså i 32 He er kernetallet 3, protontallet 2 og neutrontallet er 1.. 

og i 42 he  er kernetallet 4, protontallet 2 og neutrontallet 2.. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. januar 2013 af mathon

                        nu ved du jo, hvilke partikler, der befinder sig i de to kerner,
                        hvorfor du nu kan tegne dem


Svar #7
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jamen jeg kan ikke forstå hvordan man "plusser/blander" dem..

Er det rigtigt, at i flour er der 9 "røde" og 18 "sorte"?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. januar 2013 af mathon


                            ...hvilken Flour-isotop ?


Svar #9
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Hvad mener du med hvilket flour-isotop? :p ..Da findes da kun en flour nuklid, altså 199F ? 


Brugbart svar (1)

Svar #10
05. januar 2013 af mathon

 

           Fluor-nuklider
                                                179F

                                                189F

                                                199F

                                                209F

                                                219F

                                                229F

                                                239F

                                    


Svar #11
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Ok.. Jeg er helt lost..


Brugbart svar (1)

Svar #12
05. januar 2013 af mathon

#10


 

           Fluor-nuklider
                                                179F          9 protoner            (17-9) = 8 neutroner

                                                189F          9 protoner            (18-9) = 9 neutroner

                                                199F          9 protoner            (19-9) = 10 neutroner

                                                209F          9 protoner            (20-9) = 11 neutroner

                                                219F          9 protoner            (21-9) = 12 neutroner

                                                229F          9 protoner            (22-9) = 13 neutroner

                                                239F          9 protoner            (23-9) = 14 neutroner

                                   


Svar #13
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Jaja, det ved jeg godt.. " Så meget har jeg lært " :p.. 

Og min er flour 199,atså vil det sige at jeg skal tegne 10 neutroner (sorte) og 9 røde ( protoner ) Så godt så godt!

Hvad så med helium? 


Brugbart svar (1)

Svar #14
05. januar 2013 af mathon

Vedhæftet fil:hovedgrupper.doc

Brugbart svar (1)

Svar #15
05. januar 2013 af mathon

generelt               


                                         AZK              N = A - Z             

 


Svar #16
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Det skal lige skrives, jeg går altså ikke i niende klasse.. undskyld jeg har skrevet det.. : (


Svar #17
05. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Men der findes jo kun et naturligt flour nuklid.. tror jeg da.

Men med at hensyn helium, skal man så tegne 3 sorte eller 4 sorte? 


Svar #18
06. januar 2013 af Lommeregner123 (Slettet)

Men skal jeg tegne dem sammen eller skal jeg to forskellige helium kerner? :P


Skriv et svar til: Helium-nuklider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.