Fysik

Potentiel energi

06. januar 2013 af misslovely (Slettet) - Niveau: C-niveau

- Hej . skal løse denne opgave som jeg ikke líge kan finde ud af.... Håber i kan hjælpe .

Opgaven lyder således

 

 

På den lange bakke op mod skolen er der en højdeforskel op 26 m. En elev på 65 kg kører op ad bakked på sin cykel, der vejer 15 kg.

 

Hvordan kan jeg beregne tilvæksten i potentiel energi ???

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2013 af peter lind

ΔEpot = m*g*Δh


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. januar 2013 af mathon

den potentielle energitilvækst er
                                      

                                  ΔEpot = m • g • Δh = (65 kg) • (9,82 N/kg) • (26 m) = 16 595,8 Nm = 16,5958 kJ

                  


Svar #3
06. januar 2013 af misslovely (Slettet)

Mange tak .

 

Jeg har løst opgaven således ..

Højdeforskel : 26 m

Elev vægt : 65 kg

Cykel vægt : 15 kg.


Ep = m * g * h

65  kg * 9,82 m/s   * 26  = 16595,8 J = 16,5 MJ

Er det korrekt ?? Har jeg så beregnet tilvæksten i potentiel energi??

                       


Svar #4
06. januar 2013 af misslovely (Slettet)

 

Mathon  mange tak for hjælpen ..

Men forstår ikke hvorfor du skriver 9,82 N/kg ... Hvad står N for ?

Så vidt jeg ved er det 9,82 m/s ..???

 - Jeg forstår heller ikke hvorfor resutaltet bliver givet i Nm til sidst ... Er det ikke i Joule vi beregner??


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. januar 2013 af mathon

 

    

ΔEp = m * g * Δh

(65  kg) * (9,82 m/s2)   * (26 m)  = 16595,8 kg·m2/s2 = 16,6 kJ

Er korrekt


Svar #6
06. januar 2013 af misslovely (Slettet)

Mange tak mathon. Hvis du gerne vil - ville  du så være sød og foklare hvorfor det vi får det i kJ og ikke mJ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. januar 2013 af mathon

 

                    1 MJ = 106 J

                    1 kJ = 103 J


Skriv et svar til: Potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.