Matematik

permutation og kombination

06. januar 2013 af anne881m (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal kombinere formlen for permutationer, med formlen for kombinationer:

K(n,r) = P(n,r) / k! <=> K(n,r) = (n! / (n-k)! ) / k! 

Hvordan bliver det til K(n,r) = n! / ( (n-k)! * k! ) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af peter lind

Du roder med dine betegnelser. Skift k ud med r


Svar #2
07. januar 2013 af anne881m (Slettet)

Beklager, r skal stå der hvor k står :-)

Men hvordan bliver   (n! / (n-r)! ) / r!    til    n! / ( r! * (n-r)! )


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2013 af peter lind

Det er en almindelig regneregel, du burde have lært i folkeskolen (a/b)/c = a/(b*c)


Skriv et svar til: permutation og kombination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.