Matematik

stamfunktion

07. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

Funktionen f er bestemt ved
f(x)=3x^2-5x+2
Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(2)=8.
Er der nogen der kan skubbe mig igang

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2013 af peter lind

Brug at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn. Integrationskonstanten bestemmes af F(2)=8


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2013 af NejTilSvampe

Brug

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k

Og

∫ 3x2-5x+2 dx = ∫ 3x2 dx - ∫ 5x dx + ∫ 2 dx + k

 


Svar #3
07. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

Er opgaven så færdig?
#2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2013 af peter lind

Nej. Du skal bestemme de ewnkelte integraler og k ud fra oplysningen at F(2) = 8


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.