Kemi

stofmængdeberegning

08. januar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: B-niveau

Titrering af ammoniumoxalat med KMnO4

En ligning er givet ved: 16 H+ + 5 C2O42- + 2 MnO4- ---> 10 CO2 + 2 Mn2+ + 8 H2O

                                                                  5                         2

Stofmængden af (NH4)2C2O4 · H2O har jeg fået til: n = 0,0007037 mol         (da m = 1,0000g)

1   Find den ækvivalente stofmængde af MnO4-

- Er det      n(MnO4-) = n((NH4)2C2O4 · H2O) · (5/2) = 0.0002815 mol ?

2   Find koncentrationen af MnO4-

 - Er det     c(MnO-4) = n(MnO-4) / V(KMnO4)ækv ?

 

 


Skriv et svar til: stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.