Matematik

Andengradsligning: sammenhæng mellem a og b

08. januar 2013 af minibs (Slettet)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen

ax^2 + 2x + c = 0,  a ≠0

har netop én løsning.

 

Nogle der kan løse dette og forklar hvad man gør?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2013 af NejTilSvampe

når andengradspolynomiet har netop én løsning, gælder der at diskriminanten er 0.

d = b^2 - 4ac = 0

b = 2

2^2 - 4ac = 0 => ac = 1

Sammenhængen er altså at produktet mellem a og c er 1. Du kan samtidig konkludere at de er hinandens reciprokker, eller at de er omvendt proportionale med faktoren 1. etc.


Svar #2
08. januar 2013 af minibs (Slettet)

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Andengradsligning: sammenhæng mellem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.