Matematik

Hjælp med en ligning

09. januar 2013 af cursedyou (Slettet) - Niveau: 8. klasse

3x - 12 = 2x - 5

 

Nogle der kan hjælpe? Vil have udregningen med? Og en forklarelse på hvordan opgaven bliver løst, da jeg skal fremlægge opgaven.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler led med x på venstre side, og talkonstanter på højre side. Træk 2x fra på hver side, og læg 12 til på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2013 af mette48 (Slettet)

træk 2x fra på begge sider af lighedstegnet

løg 12 til på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2013 af DrNielsen

Der er to ting du skal vide for at løse denne:

1: Sørg for at isolere x - få x til at stå alene

2: Du må plusse, minus, gange, dividere - lige hvad du vil. Du skal bare gøre det på begge sider af lighedstegnet.

Derfor:

For at få x til at stå alene kigger vi på højresiden:

Hvad skal vi gøre for at fjerne -5? Det er logisk at lægge 5 til, da - 5 + 5 = 0. Du husker nu at lægge 5 til på  venstre side!

Prøv at gøre det samme med de andre led. (2x er det samme som 2 * x. Den modsatte kommando af multiplikation(gange) er division(dele med)) :-)


Svar #4
09. januar 2013 af cursedyou (Slettet)

Hvordan kommer det til at stå op, forstå bedre ved hjælp af et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Prøv at følge vejledningen i #1 eller #2, skridt for skidt. Skriv med på et stykke papir ved siden af.


Svar #6
09. januar 2013 af cursedyou (Slettet)

Du bliver nød til at skrive op hvad det er jeg skal, er ikke gode til at forstå hvad man skal uden et eksempel..


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ganske simple instruktioner, der skal følges.

                                                    3x -12 = 2x -5

Træk 2x fra på hver side:             3x -12 -2x = 2x -5 -2x

og reducer nu på hver side:         x -12 = -5

Læg 12 til på hver side:                x -12 +12 = -5 +12

og reducer nu på hver side:         x = 7


Svar #8
09. januar 2013 af cursedyou (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Hjælp med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.