Matematik

forkort funktion

09. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

hvordan forkorter man denne funktion

 

f(x)=(x-1)(x+1)(x+2)

Jeg har selv fået det til 2x^2+x-3 

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget at forkorte. Man kan reducere udtrykket ved at gange ind i parenteserne. Det skal så gøres korrekt. Dit udtryk er ikke korrekt. Funktionen er et polynomium af grad 3.

f(x) = (x-1)(x+1)(x-2) = (x2-1)(x+2) = ... prøv selv at regne færdig.


Svar #2
09. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

x^3+2x^2-x-2 

 

Tak :)


Skriv et svar til: forkort funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.