Matematik

Hvordan løses en 3.grads ulighed??

04. oktober 2003 af Alica (Slettet)
Hvordan løses en 3.grads ulighed??

som fx: (x^3)+(5x^2)-2x-24

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Først definerer du en funktion (f.eks. f) ved

f(x) = x^3+5x^2-2x-24

Nu finder du så rødderne i f, hvorefter du løser uligheden ved at undersøge monotoniforholdene for f.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2003 af Jean

At undersøge monotoniforholdende er måske lidt overkill når funktionen er kontinuert, det er nok bare at se på om funktionen er < eller > end 0 mellem rødderne...

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Du har helt ret, sorry.

Svar #4
05. oktober 2003 af Alica (Slettet)

vil det sige at jeg skal lave polynomiers division, og gætte en rod, og så derefter løse ligningen,,,?? men hva så??

undskyld men jeg er ikke helt med!!

Svar #5
05. oktober 2003 af Alica (Slettet)

please hjælp!!!!!! det haster virkelig

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Du kan eventuelt gætte på en rod (tegn grafen for den definerede funktion!) og så lave pol.div. Hvis du derimod direkte vil beregne rødderne, så bliver det mere bøvlet, men løsningerne til et generelt 3.gradspolynomium kan ses på http://mathworld.wolfram.com/CubicEquation.html.

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Ups... efter at du så har beregnet rødderne i polynomiet, beregner du funktionsværdier mellem rødderne.

Eksempel:

(Reelle) rødder:

x = -2
x = 1
x = 2

Beregn så eksempelvis

f(0) = ...
f(3/2) = ...

Dette er naturligvis forudsat at f er defineret for x = 0 og x = 3/2!

Svar #8
12. oktober 2003 af Alica (Slettet)

Ka det passe at det blir':

L={-3,-4} og {2} ????

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja.

x = 2
x = -3
4 = -4

Skriv et svar til: Hvordan løses en 3.grads ulighed??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.