Matematik

Højden i en vilkårlig trekant

09. januar 2013 af oafkl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde højden fra C i trekant ABC. trekanten er IKKE retvinklet.

 

siden b = 17,6

siden a = 14,388

vinkel A = 32,8

vinkel B = 41,5

 

Tak på forhånd

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af SuneChr

Der gælder

hC = b·sin A = a·sin B


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

hc = b·sin(A) = a·sin(B)


Svar #3
09. januar 2013 af oafkl (Slettet)

Det er mærkeligt. den formel har vi altså ikke lært endnu. men den er super smart. mange tak! 

 

nogen idé om hvordan man eller kunne gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Højden deler den oprindelige trekant i to retvinklede trekanter, hvori højden er den ene katete, og hvoraf man let ser den angivne sammenhæng.


Svar #5
09. januar 2013 af oafkl (Slettet)

Lige præcis! jeg siger mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2013 af MeMina (Slettet)

Smart formel har skam heller aldrig set den før :O


Skriv et svar til: Højden i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.