Matematik

Rumfang og overflade

10. januar 2013 af trisommer (Slettet)
Hej, jeg har en opgave der lyder
"En bornholmsk rundkirke er konstrueret ved en cylinder og kegler
Cylinder G=50,24 m2 og h=7,5 m
Kegle G=50,24 m2 og h=4 m

A) beregn rumfanget af kirke.
B) beregn overfladen af ringmuren.

Jeg er totalt blank og har ikke nogen i huset som kan hjælpe mig, hvis der var nogen der ville komme med en forklaring på
Hvordan den løses, så jeg og for prøvet det selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for rumfanget af en cylinder og for rumfanget af en kegle.

Overfladen af ringmuren er vel overfladen af den krumme cylinderflade.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Rumfang og overflade af en  kegle

Vk = (1/3) G h 

Ak = G + π r √(h2 + r2) - og r = √(G/π)

Cylinderen:

Vc = Gh og Ac = 2 π r h.

a. Indsæt og bestem Vc + Vk

b. Indsæt og bestem Ac


Skriv et svar til: Rumfang og overflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.