Matematik

At lægge to ligninger sammen?

11. januar 2013 af Iea (Slettet)

Jeg er igang med en opg hvor jeg skal lægge to ligninger sammen, men jeg er kommet i tvivl om hvordan jeg gør det!

Opgaven lyder sådan: Anvend Pythagoras´ sætning på trekant ABF og på trekant ACE og læg de ligninger, der fremkommer, sammen.

Jeg har fundet frem til at de to ligninger der fremkommer er c^2 = x^2+(ma-y)^2 og b^2 = x^2+(ma+y)^2

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2013 af FætterGlad (Slettet)

1. Læg de to venstresider sammen og sæt dem lig med de to højresider lagt sammen.

2. Regn derefter parenteserne på højresiden ud vha. kvadratsætningerne.

3. Reducér udtrykket.


Svar #2
11. januar 2013 af Iea (Slettet)

Tak

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2013 af NejTilSvampe

#1 -

1. Eller du kan lægge højreside til venstreside, det er hip som hap.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Det kommer an på hvilke størrelser der er kendt i ligningerne. Hvis x og y er de ubekendte kan det vist bedst betale sig at lægge højre side i den ene ligning sammen med venstre side i den anden.

c^2 = x^2+(ma-y)^2 og b^2 = x^2+(ma+y)^2

 x^2+(ma-y)^2 +b^2 = x^2+(ma+y)^2+c^2

 

derefter kan du trække x2 og y2 fra på begge sider efter at du har brugt kvadratsætningerne til at fjerne parenteserne.

Af det tilbageblevne vil du kunne finde y som den ubekendte

 


Skriv et svar til: At lægge to ligninger sammen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.