Matematik

hjælp

11. januar 2013 af LW09 (Slettet)

Hej er der nogen herinde, som kan hjælpe mig? Jeg har vedhæftet filen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
11. januar 2013 af LW09 (Slettet)

Tak Andersen11. Kan du hjælpe mig videre derfra ? :) eller herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor går du da i stå?


Svar #4
11. januar 2013 af LW09 (Slettet)

Der hvor jeg går i stå er, hvilke tal jeg skal indsætte for a og b.. Er det 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

a og b er jo de to vektorer

a = [t , t+1]  ,  b = [-t , t+1] ,

og man skal bestemme t, så at vinklen v mellem de to vektorer bliver lig med 60º, dvs. man skal løse ligningen

(ab) / (|a||b|) = cos(60º) = 1/2

Bemærk her, at |a| = |b| , så |a||b| = |a|2


Svar #6
11. januar 2013 af LW09 (Slettet)

cos(v) = a.b/(|a|*|b|)

cos(v) = (1/2)

a.b = 2t + 1

|a|*|b| = 2t2 + 2t +1

er dette korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det er korrekt for skalarproduktet, hvis det er a.b .

Udregn skalarproduktet ab ved at benytte den kendte formel

ab = a1·b1 + a2·b2 ,

hvor a = [a1 , a2] og b = [b1 , b2] .

Benyt den tykke gangeprik • for skalarproduktet.

Kvadratet på længden af vektor a beregnes som |a|2 = aa


Svar #8
11. januar 2013 af LW09 (Slettet)

Okay jeg prøver mig lige frem :) og skriver tilbage til dig


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.