Matematik

funktioner og variable

12. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

Opgave 6: Funktioner og variable:

Sammenhængen mellem vægten m (i gram) og rumfanget V (i milliliter) af 100% rent alkohol er givet ved
                 m = 0.79V
Angiv afhængig og uafhængig variabel i formlen og beskriv sammenhængen med ord.
Beregn vægten af 300 ml sprit.
Omform formlen, så der byttes om på afhængig og uafhængig variabel.
Beregn rumfanget af 500 g sprit.

 

Vi har aldrig lært om afhængig og uafhængig variabler, så jeg ved ikke lige helt hvordan min lærer regner med at jeg skal kunne regne den. Hvis der er nogen der kan hjælpe, ville jeg sætte en stor pris det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af peter lind

En almindelig funktion skrive y = f(x). Her kaldes x den uaffhængig variabel og y den afhængig variabel


Svar #2
12. januar 2013 af vleranda10 (Slettet)

#2 

Tak!

Hvis vi har funktionen: M = 0,79 * V, 

er M så den den afhængige variabel, og V den uafhængige? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: funktioner og variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.