Matematik

Bestem koordinaterne til røeringspunkterne for to tangenter

12. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg sidder her med en opgave, hvor jeg skal bestemme koordinaterne til røringspunkterne for disse tangenter.

Grafen for funktionen g(x)= (x^2-3x-4)/(x+2) har to tangenter med hældning -½.
 

Er det korrekt at jeg skal differentere funktionen og derefter skal jeg bruge tangentligningen?

Hvordan og hvorledes skal jeg løse følgende opgave?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af AskTheAfghan

Løs ligningen mht. x

g'(x) = -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2013 af peter lind

Du skal finde g'(x) og løse ligningen g'(x) = ½. Det giver røringspunkterne for tangenterne


Svar #3
12. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Kan jeg bruge lommeregneren til at løse opgaven? Jeg har både ti-nspire og Ti-89.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2013 af SuneChr

Indfør to hjælpefunktioner f og h og benyt differentiationsreglen for en funktionsbrøk

Der gælder så

                        x ≠ - 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2013 af peter lind

#3 Hvis det er tilladt så ja. Jeg kender ikke de pågældende lommeregnere, så jeg kan ikke sige noget om hvordan de skal bruges.


Svar #6
12. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Det er med hjælpemidler. I skal have tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til røeringspunkterne for to tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.