Matematik

Bestem den procentvis stigning

13. januar 2013 af nejvelda - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen, som kan hjælpe mig med at løse denne opgave?

En størrelse vokser med faktoren a=2.3 fra K1 til K2. Bestem K2 udtrykt ved K1. Bestem den procentvise stigning.

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. januar 2013 af SuneChr

K2 = 2,3·K1

100%·(K2 - K1) / K1  = 130%


Svar #2
13. januar 2013 af nejvelda

Mange tak skal du have!

Men har du ikke en forklaring på K2 = 2,3·K1 Hvordanhar du bestemt det? Og Hvordan kan 100%·(K2 - K1) / K1 give 130 %     :S

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. januar 2013 af SuneChr

Når K1 vokser med faktor a , vil det sige, at K1 bliver a gange større og hedder så nu K2

Vi kan derfor skrive

100%·(2,3·K1 - K1) / K1   hvor K1 går ud, så der står 100%·1,3 = 130% .


Svar #4
13. januar 2013 af nejvelda

Forståligt nok. Mange tak!


Skriv et svar til: Bestem den procentvis stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.