Matematik

ligning

13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse x^(3) - 5x = x + 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det


Svar #2
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

den skal løses i hånden (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af peter lind

Er du så sikker på at du har skrevet den rigtig op ? Som den står er det en 3. grads ligning uden pæne løsninger, og løsningsmetoden til sådanne ligninger i hånden er normalt uden for gymnasiepensum


Svar #4
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Atså måske har jeg misforstået noget:

f1(x)=x^(3)-5x  og     f2(x)=x+1
Opstil en ligning for at finde skæringspunktet mellem de to funktioner.

har gjort det rigtigt? og så må det næsten være en fejl at man skal løse den i hånden, medmindre jeg har misforstået noget


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2013 af peter lind

Det ser rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2013 af ChemistryIsKey

Du kan løse den grafisk, hvor du tegner de to funktioner ind:

     f(x) = x3 - 5x

     g(x) = x + 1

Herefter kan du så finde skæringspunkterne mellem de to grafter og dette er så din løsning(er).
 


Svar #7
13. januar 2013 af cecilied34 (Slettet)

Man skal løse dem både grafisk og ligningsmæssigt (:

Når jeg så ved min ligning har fundet de tre x-værdier, skal jeg så bare bruge hver enkelt til at finde den tilhørende y-vlrdi?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.