Matematik

Forståelse af tabel

13. januar 2013 af Paulaaa (Slettet)

Hej

Det er ikke fordi der er meget "matematik" over mit spørgsmål, men vidste ikke rigtigt hvor jeg skulle sætte det ind.

Jeg er igang med at skrive en opgave hvor jeg så skal bruge en tabel fra en af sundhedsstyrelsens rapporter.

Se vedhæftet for tabel.

Se så i delen med "etnisk baggrund"

Under tabellen står så bl.a. at:

Etnisk baggrund: I gruppen med ikke-vestlig eller
anden vestlig baggrund er der en lavere forekomst
af personer med mindst 20 egne tænder tilbage end
i gruppen med dansk baggrund.

 

Men så vidt jeg kan se er der ikke-vestlige (85 %) der har 20 el flere egne tænder tilbage, mens fx danskere har 83,1.

Altså er det modsat det der står i selve rapporten jeg forstår :/

Nogen hjælp til forståelse?? 

Kan man evt.være kritisk mht. det med "etnisk baggrund" , fx for ikke vestlige er der de 85 % som har 20 eller flere egne tænder tilbage. Men kan man ikke sige at der udov denne % del kan være flere, da der er mange ikke-vestlige der ikke prioterer tandsundheden så højt (har j læst en artikel om), så kan der stadig være en del af de her "ikke-vestlige" der ikke er registreret el. har været med i undersøgelsen?

 

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af nielsenHTX

ja er enig med dig ud fra den tabel giver

"Etnisk baggrund: I gruppen med ikke-vestlig eller
anden vestlig baggrund er der en lavere forekomst
af personer med mindst 20 egne tænder tilbage end
i gruppen med dansk baggrund " 

ikke nogen mening.

og til din kommentar jo det kan man godt hvis den artikel så har nogle data som understøtter det.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2013 af SuneChr

Hvis undersøgelsen er seriøs, skal den repræsentere et udvalg af personer i så stort et antal og med så bred social forskellighed, som undersøgelsen vil kræve.

"anden vestlig etnisk baggrund"   80,6%·396 = 319

"ikke-vestlig etnisk baggrund"       85,0%·505 = 429

Det er så tilsammen 748 ud af (396 + 505) eller 100%·748/901 = 83,0% for begge etniske grupper.

Altså 0,1% mindre end etnisk dansk gruppe.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2013 af nielsenHTX

#2 en seriøs undersøgelsen ville aldrig sige "Etnisk baggrund: I gruppen med ikke-vestlig eller anden vestlig baggrund er der en lavere forekomst af personer med mindst 20 egne tænder tilbage end i gruppen med dansk baggrund " ud fra de date, bare en person mere i gruppen ikke-vest og anden vestlig bagrund og så skulle de konkludere de var ens eller med andre ord usikkerheden på tallene gør hvis man laver undersøgelse igen kunne man nemt komme ud fra at skulle konkluderer det modsatte.


Skriv et svar til: Forståelse af tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.