Matematik

ligning ud fra to punkter..

14. januar 2013 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa, jeg er lidt forvirret og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det her regnesykke an. 

jeg skal finde ligningen for linjen mellem punkterne A og B 

A = (0, yB)

B = (300,275)

jeg ved godt hvordan man normalt griber sådan et regnestykke an, men er blevet lidt forvirret over det der yB..

håber i vil hjælpe... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

yB er blot en bogstavbetegnelse for punktet A's y-koordinat. Liniens ligning vil så være et udtryk, hvori der indgår yB .


Svar #2
14. januar 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

hvis du skulle give et hurtigt skøn på hvad den vil komme til at hedde, hvad ville det så blive? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Find liniens hældningskoefficient

a = (275 - yB) / 300

Da punkt A har x-koordinat 0, er liniens ligning da

y = ((275 - yB) / 300)·x + yB


Svar #4
14. januar 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: ligning ud fra to punkter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.