Matematik

Andengrads ligning med en ubekendt?

14. januar 2013 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg skal løse den ligning men jeg har lidt besvær med den. 

 

2x^6 – 3x^3 - 9 = 0

Jeg ved at jeg skal isolere den ubekendte (x) på den ene side af lighedestegnet:

2x^6 – 3x^3 = 9

 

Men da de to X står i både ^6 og ^3 mister jeg den. hvad gøre jeg nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt z = x3 . Så fremkommer der en 2.-gradsligning i z:

2z2 -3z -9 = 0 .

Løs denne på normal vis, og bestem så x til sidst.


Svar #2
14. januar 2013 af stef4905 (Slettet)

Tusind tak =) 


Skriv et svar til: Andengrads ligning med en ubekendt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.