Kemi

Molmasse

15. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

Jeg får opgivet at T er 500 ºC og at massefylden er 3,710 kg/m-3 for svovldamp og at man kan antage at den opfører sig som en ideal gas bestående af molekyler på formen Sx dvs. beståede af x svovlatomer. 

 

Jeg skal så bestemme x ved først at bestemme molmassen af Sx.

Hvordan griber jeg dette an?

Jeg tænkte at man kunne bruge idealgasligningen og beregne n, men jeg kan ikke helt se mig ud af det med hvilken volumen jeg skal bruge.

 

Håber i kan hjælpe! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon

 

 

                                  p • V = n • R • T

                                  p • V = (m/M) • R • T

                                 p = (m/V) • (R • T) / M

                                 p = d • (R • T) / M                                        d er densiteten
hvoraf
                                 M = d • R • T / p

        x • (0,032065 kg/mol) = (3,710 kg/m-3) • ( 8,31451 Pa·m3/(mol·K)) • ((273,15+500) K) ) / (101325 Pa)

        x • (0,032065 kg/mol) = 0,235374 kg/mol

        x = (0,235374 kg/mol) / (0,032065 kg/mol) = 7,3

alt efter antal medtagne decimaler og målt tryk kan beregningen variere lidt,
så mon ikke der er tale om
                                                       S8 som er velkendt og formentlig beskrevet i din kemibog
 

                                 

 


Svar #2
15. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

Mange tak! Og jo, facit er s8.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvor du får  tallet 0,032065 kg/mol fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af mathon

i Det Periodiske System    
finder du
                                 M(S) = 32,065 g/mol = 0,032065 kg/mol

  
enheden
                        J/(mol
·K)  =  Pa·m3/(mol·K)
 


Svar #4
15. januar 2013 af YoYoo (Slettet)

Selvfølgelig!! Mange tak :)


Skriv et svar til: Molmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.