Matematik

Det haster, monotoni

15. januar 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

Find minimumsstedet for denne funktion 

 

f(x)= 1/8*x3-2*x2+8*x-1

 

Er det lokalt, globalt eller ingen af delene?

 

Angiv minimumsværdien

 

det haster virklig!!!! plz udregn det


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af mathon

ekstrema kræver
                                      f '(xo) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 1501131541.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2013 af mathon

 

   f(x) har nulpunkterne
                                             x ≈ 0,13      x = 6,93     x = 8,95 

   f '(x) har nulpunkterne
                                             x = (8/3)     og     x = 8


monotoniforhold:
    for x<2,67 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende  
    for 2,67<x<8 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
    for x>8 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende  

hvoraf
              da f(x) afbilleder R på R
ses
              at f(x) har lokalt minimum for x = 8
              med den lokale minimumsværdi f(8) = -1


Svar #5
16. januar 2013 af LouiseBrammer (Slettet)

tak :i 


Skriv et svar til: Det haster, monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.