Matematik

Ellipse fra polære til kartesiske kooridnater

16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

 

Skal omskrive på polær form(r(ø)=c/1+e*cos(ø) til x^2/a^2+y^2=1. Jeg er klar over hvordan man omskriver koordinaterner, men har lidt svært ved lige at se hvordan det lige gøres her.

 

Nogen forslag?


Svar #1
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Jeg kan vist se det er noget med at substituere hhv. r_min=c/1+e og r_max=c/1-e?


Svar #2
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Det er ift. at bevise keplers første lov, ingen forslag? 

Det er kan r_min og r_max kan omskrives til a=c/1-e^2 og b=c/sqrt(1-e^2).. men kan stadigvæk ikke se hvordan man eliminere cos(ø)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2013 af mathon

 

                r(θ) = (p/2) / (1-ecos(θ))  i koordinatsystemet {F,i,j} omskrives
       til  
                (x2/a2) + (y2/b2) = 1
  i koordinatsystemet {C,i,j}

 


Svar #4
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Argh! Kan man på en fancy måde omskrive cos(ø) vh.a. grundrelationen, derved multiplicere med r og få både x og y? .. Det må sgu da noget basalt, jeg overser!


Svar #5
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

#3 

Altså jeg kender jo godt facit, men det er vejen dertil jeg eftersprøger - eller har jeg misforstået dit svar?


Svar #6
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Ingen forslag? ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2013 af mathon

 

de geometriske forhold skal være overholdt
uanset om man udtrykker
sig
                            r(θ) = (p/2) / (1-ecos(θ))  i koordinatsystemet {F,i,j}
        eller
                            (x2/a2) + (y2/b2) = 1  i koordinatsystemet {C,i,j}

nemlig

et keglesnit defineres
                                             {P(x,y) | |FP| = e•|x+d|}
                 hvor
                           F er et brændpunkt
                           P et vilkårligt punkt på grafen
                           e er ekscentriciteten
                           d relaterer til ledelinjen med ligningen x = -d

 


Svar #8
16. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Forstår simpelthen ikke hvad du siger, refererer du til, at ellipsen på normal form overholder grundrelationen eller? 

 

Jeg spørger helt konkret til hvordan man går fra ellipsen på polær form og så laver begrænsninger på excentriciten ift. #1 og #2. Undskyld hvis jeg er helt væk, du må endelig prøve at forklare det, hvis du har tid :)

 

 

Mvh. Og tak for hjælpen so far.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2013 af mathon

tegnen skitse til fremmelse af forståelsen

og se


Svar #10
17. januar 2013 af OliverGlue (Slettet)

Super.. giver god mening nu. 

 

 

Tusind tak ! :)


Skriv et svar til: Ellipse fra polære til kartesiske kooridnater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.