Kemi

kemi

17. januar 2013 af Aleynaa

afstem redoxreaktion der foregår  i sur væske

NO2- (aq) + I(aq) -> NO (g) + I2 (s)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af exutu (Slettet)

Først kigger du på hvad der går op og ned i OT:

OT(NO2-)= 3

OT(NO) = 2

OT(N): 3-> 2 altså skal der tilføres en elektron.

OT(I-)  = -1

OT(I2)= 0 

OT(I) -1 -> 0 Altså afgives der en elektron. Det passer jo perfekt:

NO2- + I- -> NO + ½ I2

Herefter afstemmes ladningerne. Der er 2 minus på venstre side altså tilfører vi 2 H+:

NO2- + I- + 2H+ -> NO + ½ I2

Ok så er der 2 H'er og et O tilovers som mangler på venstre side. Det passer jo lige akkurat med 1 vand:

NO2- + I- + 2H+ -> NO + ½ I2 + H2O

Og det er den færdige afstemning 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2013 af mathon

som du sikkert er
vant til at notere

                                +3                  -1                   +2              0
                                  NO2- (aq)   +   I(aq)    --->    NO (g)   +   I2 (s)
 

       ned   op   antal
N       1               2
I                1        2        ( da I skal forekomme i et lige antal )

                                 2 NO2- (aq)   +  2 I(aq)    --->   2 NO (g)   +   I2 (s)

afstemning af ladning

                                 2 NO2- (aq)   +  2 I(aq)    +   4 H+ (aq)   --->   2 NO (g)   +   I2 (s)

afstemning af hydrogen

                                 2 NO2- (aq)   +  2 I(aq)    +   4 H+ (aq)   --->   2 NO (g)   +   I2 (s)   +   2 H2O (l)

oxygen stemmer

som, hvis den divideres igennem med 2,
giver resultatet i #1
 


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.