Fysik

Hjælp. Jeg er en dør til fysik

17. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er en dør til fysik. Jeg er lærenem, men har fysik c/b på fjernundervisning. Derfor har jeg ik bare på en lære til, at hjælpe mig.

 

Har brug for hjælp til dette spørgsmål:

 

Vi sætter en elkedel (1,5 kW) til at opvarme en portion vand fra 20  til 60 grader . Det tager 112 sekunder.

Hvor meget vand er der i elkedlen?

 

Hvad gør jeg og, hvordan sætter man det ind på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

tankemæssige forarbejde

der ses bort fra varmeafgivelse til omgivelserne

 

                      nødvendig energimængde til vandopvarmning        som skal leveres af kedlens varmeapparat
                
                                                m • c • ΔT                                                                               P • t

hvoraf
                                                                       m • c • ΔT = P • t        

                                                                       m • (4,82 kJ/(kg•K)) • (40 K) = (1,5 kJ/s) • (112 s)      

dvs CASberegningen

                                           solve(m*4.82*40=1.5*112,m)         ( kg )

        


Svar #2
18. januar 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Tusind tak! Forstod det meget bedre nu!


Skriv et svar til: Hjælp. Jeg er en dør til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.