Matematik

differentialregning

17. januar 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har prøvet at regne opgaven ud, men synes ikke det ser rigtigt ud? Nogen der vil hjælpe mig? :-)

 

Beregn ved hjælp af produktreglerne differentialet og differentialkvotienten for følgende funktion g(x)= (2x+3)(x^2-2x+1)

 

f(x)= 2x+3

f '(x)= x

g(x)= x^2-2x+1

g '(x)= x

 

formel: f '(x)* g(x) + f(x) * g' (x)

x (x2-2x+1) + (2x+3) x

Resultat: 3x + x3+ x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

 

         ...hvilket er forkert


Svar #2
17. januar 2013 af N007 (Slettet)

Nogen der kan fortælle mig hva der er gået galt??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af mathon

                           g(x) = (2x+3) • (x2-2x+1)

                           g(x) = h(x) • k(x)

                                     med
                                                        h(x) = 2x+3                    h '(x) = 2

                                                        k(x) = x2-2x+1                k '(x) = 2x-2

 

     g '(x) = (h(x) • k(x)) ' = h '(x)•k(x)  +  h(x)•k '(x) = 2•(x2-2x+1)  +  (2x+3)•(2x-2) = 6x2 - 2x - 4


Svar #4
17. januar 2013 af N007 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :-)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.