Matematik

Stamfunktion

17. januar 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Er der nogen som vil hjælpe mig med at finde stamfunktionen til 

 

 

8/(kvrod(3x-1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

 

       F(x) = ∫(8/√(3x-1))dx = 8∫(1/√(3x-1))dx

 substituer
                               u = 3x-1     og    dermed    (1/3)du = dx

       F(x) = 8•∫(1/√(u))•(1/3)du = (8/3)•∫(1/√(u))du = (16/3)•∫(1/(2√(u))du = (16/3)•√(u) + k = (16/3)•√(3x-1) + k

                             

 


Svar #2
17. januar 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Prøver.

 

8∫(1/√(3x-1))dx

t=3x-1

t'= dt/dx = 3

dt=3dx

dx=1/3 dt

 

8∫(1/√(t))dx

8∫(1/√(t)) 1/3 dt

8*(1/3)∫(1/√(t))

 

Tja er lidt tvivl her. Kan du hjælpe mig videre?

 

 


Svar #3
17. januar 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Glem hvad jeg skrev, jeg forstår det i dit indlæg nu. Tak for den hurtige hjælp

 

Eller jeg er faktisk lidt i tvivl om da du ganger med 2 på begger sider. Hvordan går det ud på højresiden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2013 af mathon

 

         8 = 16 • (1/2)           og faktorernes orden er lige gyldig


Svar #5
17. januar 2013 af Kurtis1 (Slettet)

Men hvordan forsvinder (1/2) så på højresiden, når der bliver ved med at stå (16/3) på venstresiden?


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.