Matematik

Geometri problem! - hurtigt

17. januar 2013 af MrING (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle

 

Situation A: Hvis jeg har en trekant der starter sådan her: A, B, C ligesom denne her: http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Retvinklet_trekant_med_div_maal.jpg

Situation B: Og hvis jeg har en trekant der starter sådan her: A, C, B ligesom denne her: 
http://matematikformler.dk/wp-content/uploads/area_trekant_1.png

 

Hvilke formler skal jeg så bruge ? Altså jeg bliver forvirret når skal bruge nogle formler der er givet for situation A til Situation B. ?

Jeg ved ikke, hvorfor, men det gør mig tvivl. Hvad skal jeg gøre ? Og hvordan ska man gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Når en trekant ikke er retvinklet (som i dit første link) er du som oftests nødsaget til at bruge sinus eller cosinus relationerne. Dvs, i dit andet link skal du anvende følgende:

c2 = a2 + b2 - a•b•cos(C)     ⇔   cos(C) =  ( a2 + b2 - c2 ) / (2•a)

a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin (C)    ⇔ sin(A) / a = sin(B) / b = sin(C) / c

 

I dit første link skal du anvende de kendte formler:

cos(v) = hosliggende side divideret med hypotenusen
sin (v) = modstående side divideret med hypotenusen
tan(v) = modstående side divideret med den hosliggende side


Svar #2
17. januar 2013 af MrING (Slettet)

Den formel du giver. Gælder den både for situation a og b, se #0 !


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2013 af Andreww (Slettet)

Følgende link dækker dit første spørgsmål:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L7WsznKI1QE

Følgende link dækker dit andet spørgsmål:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aQNM356sm3Y


Svar #4
17. januar 2013 af MrING (Slettet)

Tusind tak for det :)! 


Skriv et svar til: Geometri problem! - hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.