Matematik

Differentiel regning

17. januar 2013 af bananman (Slettet)

Hej, er der nogen, der kan hjælpe mig med at differentiere et udtryk jeg har opstillet?

Udtrykket er: x * (40-2,5x) + 1/2* √(x- (x/2)2) * x

Har prøvet, at følge det jeg har lært på skolen, som er

f(x)=a*x^n --> f '(x)=a*n*x^(n-1)

Når jeg gør det bliver det

f ' (x) = (x*1)*x1-1 * (0 - (2,5*1)*x1-1) + 0 * ved ikke mere 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af peter lind

gang hellere parenteserne ud og brug reglen på hvert led


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Hvordan ser udtrykket ud? Det er svært at læse ...

Din notation i sidste linie forstår jeg ikke.

Er det følgende formel, du skal differentiere:

f(x) = x\left ( 40 - 2,5x \right )+ \frac{1}{2}\sqrt{\left ( x^{2}-\left ( \frac{x}{2} \right )^{2} \right )x}


Svar #3
17. januar 2013 af bananman (Slettet)

Ja, men uden parenteserne omkring x2 - (x/2) og x i sidste led er ikke med i kvadratroden


Svar #4
17. januar 2013 af bananman (Slettet)

#1 Jeg ved, at det første led vil give 40x - 2,5x2

1/2 = 0

Hvad med ledet x/2 ?


Svar #5
17. januar 2013 af bananman (Slettet)

Lige meget med det sidste spørgsmål, men hvad gør man med kvadratroden

 


Svar #6
18. januar 2013 af bananman (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2013 af lfdahl (Slettet)

Udtrykket: ½ x √(x2 - (x/2)2) = (√3) x2/4  idet: x2 - (x/2)2 = x2 - (1/4)x2 = (3/4)x2

D.v.s.:  ½ x √((3/4)x2) = ½ ½ (√3) x x = x2(√3)/4

f(x) = 40x - 2,5x2 + x2(√3)/4 ⇒f'(x) = 40 - 5x + ((√3)/2)x


Skriv et svar til: Differentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.