Matematik

aftand fra punkt til linje

18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

Hej jeg har en opgave, hvor punkt D(16;16) og linjen beskrives f(x)=-0.04x^2+90. Jeg vil gerne vide hvordan jeg bestemmer aftanden fra punkt til linie?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af mathon

 

        grafen for
                              f(x) = -0,04x2 + 90      er en parabel


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2013 af mathon

 

                              dist = √((16-x)2 + (16-(-0,04x2 + 90))2)


Svar #3
18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

Hvor får du 16 fra i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2013 af mathon

 

                                       D(16;16)


Svar #5
18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

og hvordan regner jeg det ud fra det


Svar #6
18. januar 2013 af krededk123 (Slettet)

Nåå undskyld, men hvordan regner jeg så afstanden ud fra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2013 af mathon

 

 

                              dist(x) = √((16-x)2 + (16-(-0,04x2 + 90))2)      hvor x er førstekoordinaten til punktet
                                                                                                    (x ; -0,04x2+90) på parablen

 

Skriv et svar til: aftand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.