Matematik

matematik b uden hjælpmidler

18. januar 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg fik 

a=2ab^3

b= f=503700*3000^x

Vedhæftet fil: Dok45.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2013 af Mixzo (Slettet)

Opgave a

5b^2
Du kan tjekke efter, ved at sætte a=1 og b=2 i begge udtryk og se om det giver det samme.

 

Opgave b

y= 3000*x+503700


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2013 af mette48 (Slettet)

hvis x er antal år efter 2007 er y= 3000*x+503700 rigtig

hvis x er år 2000 går linien gennem (7,503700)

503700=3000*7+b

b=503700-21000 = 482000

y=3000x+482000


Svar #3
20. januar 2013 af mahdi0123 (Slettet)

tak skal i hav


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Opg a) . Dit svar er ikke korrekt. Man har

(10·a·b5) / (5·a·b2) = 2·b3

Yderligere til Opg a. Man undersøger, om x = 11 er en løsning til ligningen √(x - 2) = 3 ved at indsætte x = 11 på venstre side og undersøge, om det beregnede tal er lig med ligningens højre side.

--------------------

Generelt: Opg b. I den slags opgaver, hvor man skal bestemme en model for en størrelse som funktion af årstallet, hvor modellen skal benyttes over en årrækker, benytter man altid som den variable x antallet af år efter det første årstal, for hvilket modellen antages at være brugbar. I den aktuelle opgave vil man som x derfor benytte antal år efter 2007. Med denne variable er modellens forskrift da

y = 3000·x + 503700

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af Mixzo (Slettet)

#4 Du har ret, en meget dum regnefejl fra min side af selvfølgelig giver 10/5=2 og ikke 5.

 

 


Skriv et svar til: matematik b uden hjælpmidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.