Matematik

Reducering af udtryk

18. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

8√616

Nogen der kan hjælpe mig med at reducere dette udtryk?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt potensregnereglerne.

8√616 = (616)1/8 = 616·(1/8) = ...


Svar #2
20. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Jeg har prøvet at repetere potensreglerne, men forstår ikke det helt alligevel :/

Kan du sætte ord på, med regler osv?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at

n√a = a1/n ,

og at

(am)n = am·n

Udnyt nu, at 16·(1/8) = 2 til at regne opgaven færdig.


Svar #4
20. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Tusind tak! Nu forstod jeg


Skriv et svar til: Reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.