Kemi

Syrer

19. januar 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

HCl og HNO3 er to stærke syrer, som danner sure opløsninger, når de opløses i vand.
NaOH og (Ba(OH)2 er to ionforbindelser, som dissocierer i vand til positive metalioner og hydroxidioner, som er en stærk base. Der dannes derfor basiske opløsninger.
Beregn [ H3O+ ], [ OH- ], pH og pOH i følgende opløsning:

0,001 M Ba(OH)2


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon


                       Ba(OH)2 (s)   +   H2O (l)   --->   Ba2+ (aq)   +   2 OH- (aq)


                       [ OH- ] = 2 • c = 2 • (0,001 M) = 0,002 M = 2,0·10-3 M

                       [ H3O+ ] = (10-14 M2) / (2,0·10-3 M) = 5·10-12 M = 5 pM


                       pOH = -log([ OH- ]) = -log(2,0·10-3) = 2,70

                       pH = -log([ H3O+ ]) = -log(5·10-12) = 11,30


Skriv et svar til: Syrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.