Matematik

Bestem stamfunktion til funktionen g(x)=8-X, hvis graf har x-aksen som tangent

19. januar 2013 af Brugernavn1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg øver integralregning til en matematik prøve, og jeg er gået i stå med en opgave. Jeg er ikke helt sikker på hvad det egentlig er, at man skal gøre. Opgaven lyder:

 

Øvelse 217:

Bestem stamfunktion til funktionen g(x)=8-X, hvis graf har x-aksen som tangent

Hvad er det man skal udover at integrere funktionen f(x)? Hvad betyder det at x-aksen er tangenten, og hvad skal jeg bruge det til?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af peter lind

Når du integrerer funktionen kommer der en ubestemt integrationskonstant. Den skal du bestemme ud fra at når f'(x) =0 er f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af mathon

   fordi x-aksens punkter er på formen
                                                                         (x; 0)


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion til funktionen g(x)=8-X, hvis graf har x-aksen som tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.