Matematik

Forvirret..

19. januar 2013 af rossen54 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået en matematikaflevering for og er lidt forvirret over opgaven da jeg ikke forstår hvordan jeg kan vise ved beregning at en fodbold med diameterne 22cm ikke kan passere netmaskerne. Hvis I vil hjælpe vil det være super dejligt!

Beskrivelse:
I et fodboldnet er maskerne 12cm x 12cm. Når en bold presses mod en netmaske, ændrer masken form til en cirkel med samme omkreds som kvadratet.

Opgave:
Vis ved beregning, at en fodbold med en diameter på 22cm ikke kan passere netmaskerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Du skal beregne omkredsen af fodbolden og så vil jeg gå ud fra, at den er større end 12cm * 12 cm 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2013 af SuneChr

Omkredsen af kvadratet = 4·12  skal være lig med  π·d  i netmasken

Vi har så

π·d = 48   ⇒  d = 48/π

Eftervis om   48/π < 22


Skriv et svar til: Forvirret..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.