Matematik

Find en forskrift for S og find f'(x)=0

20. januar 2013 af Chm95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Tabellen nedenfor viser udviklingen i Tysklands solcellekapacitet (målt i MW) i perioden
2005-2010.


Årstal                                 2005   2006   2007  2008     2009     2010
Solcellekapacitet             2056   2899   4170 6120     9914     17320


I en model kan udviklingen i solcellekapaciteten i Tyskland beskrives ved en funktion af
typen
hvor S(t) betegner solcellekapaciteten (målt i MW) til tiden t (målt i år efter 2005).


a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for S

Jeg har fået forskriften til at være S(t)=7,345651407068E-36. Jeg kan simpelthen ikke fjerne det E og jeg skal i opgave b finde ud af hvad solcellekapaciteten i 2015 er og det får jeg kun til et par hundrede hvis jeg bare fjerner E'et... Hjælp hvordan finder jeg forskriften? Har lavet en eksponentiel regression på min Cas lommeregner og det er her jeg har a og b fra... 

 

Og så kan jeg simpelthen ikke huske hvordan man finder f'(x)=0, jeg har differentieret ligningen x4-2x2+4 og det fik jeg til 4x3-4x, hvad gør jeg så her fra? 

 

God weekend og på forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af SuneChr

År 2005 til t = 0, år 2006 til t = 1 ,  .................

t = 10 i år 2015

Del 2

4x3 - 4x = 0  ⇒  4x(x2 - 1) = 0      Benyt 0-reglen

 

 

 

 


Skriv et svar til: Find en forskrift for S og find f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.