Matematik

Bestemmelse af ukendte stykker i trekant

21. januar 2013 af ShilaKaspersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogen der kunne vise mig en fremgangsmetode til følgende opgave, og evt. hjælpe mig med at lave den ene så jeg kan lave den anden. Mange tak!

Bestem de ukendte stykker i trekant ABC, når der er givet at:

1) A = 110 grader, a = 9 og b =6,5

2) A = 45 grader, a =6 og b = 8 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2013 af ChemistryIsKey

1)

Du kan anvende sinusrelationen til at finde vinkel B. Herefter kan du finde vinkel C vha. vinkelsummen i en trekant. Til sidst kan du igen bruge sinusrelationen til at finde siden c.

     B = sin-1((b * sin(A)) / a)

     C = 180º - A - B

     c = (a / sin(A)) * sin(C)     eller     c = (b / sin(B)) * sin(C)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2013 af ChemistryIsKey

Samme princip gør sig gældende i 2), dog med andre værdier. Så overordnet er det sinusrelationerne du skal anvende til opgaverne

     a / sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)


Svar #3
21. januar 2013 af ShilaKaspersen (Slettet)

Mange tak :-D


Skriv et svar til: Bestemmelse af ukendte stykker i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.