Matematik

Hvordan løser jeg et ligningssystem

21. januar 2013 af Mathon23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har sådan en har sådan en opgave løs ligningssystemet. Aner ikke hvad jeg skal gøre.

2x-4 = -3

x+y = 12 

Jeg har omfumoleret 2x-4 = -3 så det bliver 2x -y = -3

Er det rigtigt gjort? Og hvad skal jeg mere gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningssystemet korrekt. Den første ligning indeholder ikke noget y.


Svar #2
21. januar 2013 af Mathon23 (Slettet)

Hov... 2x = y = -3 skal det være


Svar #3
21. januar 2013 af Mathon23 (Slettet)

2x - y = -3


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad er det så, du har omformuleret ved den?

Man har ligningssystemet

2x - y = -3
x + y = 12

Ligningerne løses bekvemt ved lige store koefficienters metode. Læg ligningerne sammen og løs den resulterende ligning i x alene. Indsæt den fundne værdi for x i den nederste af de to ligninger og løs for y.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2013 af hesch (Slettet)

x + y = 12   ⇒  x =  -y +12    (  Indsæt dette i 1. ligning )

2( -y + 12 ) - y = -3   ⇒

-2y +24 - y = -3   ⇒

-3y = -27   ⇒

y = 9                     ( indsæt dette i 2. ligning )

x + 9 = 12   ⇒ 

x = 12 - 9 = 3

Dette er substitutionsmetoden


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2013 af 123434 (Slettet)

2x-y=-3

x+y=12 v 2x+2y=24

2x-y-(2x+2y)=-3-24

2x-y-2x-2y=-27

-3y=-27y

y=9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Svar #7
22. januar 2013 af Mathon23 (Slettet)

Super :) tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det simpleste er dog fremgangsmåden i #4:

I:   2x - y = -3
II:   x + y = 12
-------------------
I+II:    3x = -3+12 = 9 ,
           x = 3 , der indsættes i II:
II:        y = 12 - x = 12 - 3 = 9


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg et ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.