Matematik

ligninger

21. januar 2013 af Snaps12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp ;)

 

[(40/x^2-4)]-[(x+2/x-2)]=[(x-2/x+2)]

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at bruge parenteserne korrekt:

Er det

40/(x2 - 4) - (x+2)/(x-2) = (x-2)/(x+2) ?

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Svar #3
21. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

#2 

Sorry :/

 

40/(x^2-4) - (x+2)/(x-2) = (x-2)/(x+2)

40/(x^2-4) - 2(x+2)/2(x-2) = 2(x-2)/2(x+2)

40/(x^2-4) - 2x+4/2x-4 = 2x-4/2x+4

 

Har jeg gjort det rigtigt indtil videre? kan nemlig ikke komme videre ;(


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Du skal bruge parenteser ordentligt, og du skal gange ligningen med brøkernes fællesnævner. Start med at bestemme brøkernes fællesnævner.


Svar #5
21. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

er fællesnævneren ikke 2? 


Svar #6
21. januar 2013 af Snaps12 (Slettet)

Er der seriøst ikke nogen der kan hjælpe?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, fællesnævneren er ikke 2. De tre brøkers nævnere er x2 - 4 , x-2 og x+2 . Find nu fællesnævneren for dem.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af DelFerro (Slettet)

Husk, at

(x - 2)(x + 2) = x2 - 4

Der er to brøker, du skal forlænge; den ene med (x - 2) og den anden med (x + 2).


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. januar 2013 af SuneChr

x ≠ ± 2

Løs da:

 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.