Matematik

Rentesregning

22. januar 2013 af erdufed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey.

Opgave 1.

I forbindelse med et huskøb optager en familie et kreditforeningslån på 215.000 kr. som skal afvikles som et annuitetslån med lige stor kvartårlige ydelser. Renten er 2,5% pr. kvartal og løbetiden er 20 år (dva. der skal betales 80 ydelser)

Bestem ydelsen pr. termin

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af Piet-W (Slettet)

Hvis du vil have det lidt mere udførligt beskrevet forstår jeg opgaven således:

Du har givet en nutidsværdi på 215.000, en simpel rente på 2,5 %, et antal terminer 80, og skal finde annuiteten pr. kvartal.

Jeg starter med at finde den effektive rente: re = (1 + r / n)n - 1 = (1 + 0,025 / 80)80 - 1 = 2,5311116 % pr. kvartal.

 

Dernæst indsætter jeg denne rente i gældsformlen og beregner annuiteten:

215.000 * [0,025311116 / (1 - 1,025311116-80)] = 6293,95

 

Som jeg får det, skal hun betale 6293,95 kr. i kvartalet


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg følger lige med på tråden.


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.