Matematik

Hvordan finder jeg højden i en trekant

22. januar 2013 af ilovetumblr (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

 

Hvordan finder jeg højden i en trekant hvis

A = 44 grader

B = 23 grader

lille c = 23

 

Takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af mathon

 

                        ...hvilken af højderne?   


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af mathon

 

                        T = 2R2 • sin(A) • sin(B) • sin(A+B) = (1/2)•(2R)2 • sin(A) • sin(B) • sin(A+B)

R er radius i trekantens omskrevne cirkel

og
                        2R = c/sin(A+B)
                        (2R)2 = c2/sin2(A+B)
hvoraf
                        T = (1/2) • (c2/sin2(A+B)) • sin(A) • sin(B) • sin(A+B)     sin(C) = sin(180º - (A+B)) = sin(A+B)

                       2T = c2• sin(A) • sin(B) / sin(A+B)

                       2 • ((1/2)•hc • c) = c2• sin(A) • sin(B) / sin(A+B)

                       hc = c • sin(A) • sin(B) / sin(A+B)

                       hc = 23 • sin(44º) • sin(23º) / sin(44º+23º) = 6,78

 

 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.