Matematik
er følgende påstand korrekt
28. september 2005 af
MY3922 (Slettet)
Er følgende påstand korrekt og hvis ja hvorfor?
Hvis grafen for f har en lodret symmetriakse x=c og f er defineret i x=c så har grafen vandret tangent i punktet (c,f(c))
Hvis grafen for f har en lodret symmetriakse x=c og f er defineret i x=c så har grafen vandret tangent i punktet (c,f(c))
Svar #1
28. september 2005 af frodo (Slettet)
ikke umiddelbart. Vi må kræve, at f(x) er differentiabel i c (!)
tag eks. f(x)=|x|
hvad er da f'(0)? Den er både symmetrisk om x=0 og defineret i 0, men vi kan ikke sige, at f'(0)=0
tag eks. f(x)=|x|
hvad er da f'(0)? Den er både symmetrisk om x=0 og defineret i 0, men vi kan ikke sige, at f'(0)=0
Skriv et svar til: er følgende påstand korrekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
