Matematik

Bestem den stamfunktion til funktionen g(x) = 4 e^-x, hvis graf går gennem punktet (-1,e).

25. januar 2013 af saxioun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan finde ud af denne opgave? Kan ikke komme videre :( Tror nemlig jeg må have glemt en regl eller overset noget.....

 

Facit siger: G(x) = -4e^-x + 5e

Forstår ikke helt, hvordan man får 5e.........


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

En stamfunktion til g(x) = 4·e-x er G(x) = -4·e-x + k . Man skal så bestemme konstanten k, så at G(-1) = e, dvs så

-4·e-(-1) + k = e , dvs.

-4·e + k = e ,

hvoraf man ser, at k = 4e + e = 5e .


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion til funktionen g(x) = 4 e^-x, hvis graf går gennem punktet (-1,e).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.