Studievejledning

Hvad skal jeg vælge efter 9.klasse ?

26. januar 2013 af vokslos (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har omkring to måneder til at finde ud af hvad jeg vil efter 9-klasse, men jeg ved det bare ikke.

Jeg har overvejet det alm. gymnasium, men der er bare en del fag der som jeg ikke synes så godt om. Så har jeg også overvejet HF, som jeg egentlig synes meget godt om, der er bare lige det problem, at man skal i 10-klasse først, og jeg er bange for, at det kunne blive meget useriøst. Hvis der er nogen der har taget 10-klasse, må i meget gerne lige fortælle lidt om hvordan det var/er.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2013 af thelight

selv har jeg ikke taget 10 klasse, men jeg kender en dreng som tog den i en by længere væk fordi den tæt på hvor jeg bor er kendt for at være useriøs, desuden kender jeg også 2 andre piger som hver tog 10 klasse forskellige steder og begge syntes det var useriøst, men de mener at det år har hjulpet dem til at samle op på hvad de var usikre på, og desuden at samle deres tanker om hvad de vil.

 

Jeg kan huske inden de begyndte var de også meget usikre ligesom dig, men efter de tog 10.klasse har jeg aldrig set så stor en forandring, den ene er begyndt på en sproglig linje, som hun bare elsker selvom hun var meget genert før, og den anden er begyndt på en designlinje er superglad for det og sætter det ene 12-talsprojekt hun laver efter det andet inde på facebook, selvom hun var meget skoletræt før så jeg tror vel at det på en eller anden måde må have hjulpet dem siden de har forandret sig så meget.

 

Jeg tror at ligemeget hvad man vælger efter folkeskolen så vælger man selv hvor useriøst man vil gøre det, fordi ingen tvinger dig til noget.

 

Jeg kan dog lige så godt fortælle dig at hvis ikke du bryder dig om fagene så lad være med at tage det, fordi når man får så meget frihed og ikke bryder sig om et fag så bliver det aldrig en god kombbination....mit råd er at tage 10.klasse, og derefter HF hvis det er det du vil. 10.klasse er jo bare 1 år og du kan jo bare forstille dig du er en af de mange der tager 1 år på efterskole, eller 1 friår og får en masse gode oplevelser dertil.

 

hvad synes du om mit råd?


Svar #2
26. januar 2013 af vokslos (Slettet)

Tak for dit svar, det var rart at høre en andens mening. Det er 10-klasse på folkeskoler som jeg ofte har hørt skulle være lidt useriøse, jeg er bare ret sikker på, at mine forældre ikke vil betale for at sende mig på privatskole, og det kan da også godt være at det bare er rygter.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2013 af xeniah (Slettet)

10-klasse er ikke fedt medmindre det er på efterskole..
Jeg tog 10 på efterskole og det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget.
!
Jeg kan anbefale brøderup ungdomsskole.
Jeg går på gymnasiet nu og der er en hel masse som kommer direkte fra folkeskolen, kommer fra 10, og kommer fra efterskolen.
Her er deres udtalelser:

Fra folkeskolen (citater):
"Jeg synes gymnasiet er mega hårdt! Jeg ville ønske jeg lige havde taget mig lidt sammen i folkeskolen. Jeg kan dårligt følge med og så  har jeg intet fritid!!"


Fra 10:
"Jeg tog 10 på vordingborg gymnasium og det var rigtig dårligt. Jeg lærte ingenting og jeg spildte bare et år". 

Fra efterskole:

"Det var det BEDSTE i HELE verden, hvis jeg skulle vælge nu ville jeg IKKE vælge om. Jeg synes gymnasiet er hårdt, men har jo lige haft et afslappende, men alligevel lærerigt år på efterskolen"

"Jeg kan anbefale alle det, da man lærer både fagligt og socialt"

"Jeg stoppede halvvejs på min efterskole, fordi jeg savnede min familie og jeg var bare ikke lige til det der efterskoleagtige forhold mellem elever"

 

Så .. mange meninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2013 af thelight

#2


Tak for dit svar, det var rart at høre en andens mening. Det er 10-klasse på folkeskoler som jeg ofte har hørt skulle være lidt useriøse, jeg er bare ret sikker på, at mine forældre ikke vil betale for at sende mig på privatskole, og det kan da også godt være at det bare er rygter.

 

Jeg tror egentligt ikke "10 klasse er useriøst" Jeg tror mere det er elever der kan være useriøse.

Hvis du vil tage HF så kan du jo sagtens tage 10 klasse og så være mere seriøs end de andre elever, det er vel bare noget der går rundt fra elev til elev hvor de kører hinanden op og så selv tror på det og opfører sig useriøst.

 

Hvis du nu for samlet op på alt hvad du er usikker på det år, hvilket jeg har hørt at der er rig mulighed for,, så tror jeg helt klart det vil være en hjælp til når du kommer på HF. Bedre end at haste igennem og når man er halvvejs finde ud af man har taget et forkert valg. Ved at tage 10 klasse er dørene stadig åbne hvilket kan være en god ide når du endnu er usikker, og det er jo ikke et mega hårdt år så du kan også have tid til at tænke over hvad du vil.  


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2013 af cn123 (Slettet)

Hej :) 

Jeg går selv i 10. klasse (ikke på efterskole), og jeg vil gerne indrømme, at folk er virkelig useriøse. MEN! Jeg prøver at holde mig selv så motiveret som muligt, og hvis man virkelig gerne vil lære noget, så lærer man noget. Jeg synes godt nok at lærerne på min skole er lidt sløve, men hvis man går op til dem (ved det lyder lidt.. nørdet?) og snakker med dem om noget, du ikke forstår, vil de se, at du gerne vil det her. Ikke ligesom de andre, der ikke laver noget. 

Hvis du overvejer Hf, så synes jeg ikke at du spilder et år i 10. hvis du virkelig vil lære noget. Vælger du STX, så vil det selvfølgelig være lidt hårdere i 1.g end i 10., men jeg tror ikke, det bliver lettere de næste to år, om du så vælger Hf eller STX :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2013 af thelight

#5


Jeg er glad for at en der går i 10 faktisk er et levende bevis for min påstand om at hvis man vil få noget ud af det år så kan man med sikkerhed godt :=)


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. januar 2013 af xeniah (Slettet)

til #5

2. g er MEGET hårdt og 3.g er lidt sværere end 2. men hvis man klarer 2. så kommer man gennem 3.
1.g er let ifht.


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2013 af Hebi

Hej Vokslos

Har du overvejet HTX eller HHX, hvis fagsammensætningen på STX ikke er noget for dig kunne det være, at HTX eller HHX ville passe dig bedre?

på HHX lærer du om både virksomhedernes økonomi, landenes økonomi, og en del om jura og samfundsforhold

på HTX kan du lære mere om biologi, IT, kemi, fysik og lign. fag af naturvidenskabelig art.

Måske du skulle undersøge om ikke de 2 gymnasie-retninger var noget for dig? Jeg havde aldrig taget en gymnasiel uddannelse, hvis jeg skulle trækkes med STX fagene, da jeg dybest set så mange af dem som dødsyge og/eller ligegyldige.

På HTX/HHX slipper du for en masse af de fag, som du formentlig ikke bryder dig om.


Skriv et svar til: Hvad skal jeg vælge efter 9.klasse ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.