Matematik

FIGUR - Hjælp gerne, tak

26. januar 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan I hjælpe mig med hvordan man regner opgave 1 i det vedhæftede dokument? TAK!

Vedhæftet fil: Aflevering 8.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af peter lind

Brug at forholdet mellem tilsvarende sider i ensvinklede trekanter er konstant. Forholdet mellem sideren AB og AC er således det samme som forholdet mellem DE og DF


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2013 af AMelev

Du har muigvis været vant til at benytte begrebet skalafaktor/forstørrelsesfaktor k, som er det forhold, der omtales i #1.

Den kan du bestemme ud fra siderne AB og DE. AB*k = DE.

Når k er bestemt, kan du benytte det til at beregne de øvrige ud fra AC*k = DF og BC*k = EF


Skriv et svar til: FIGUR - Hjælp gerne, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.