Matematik

Mega lost ud fra denne ligning: -3(x+2)(x-1)=0

27. januar 2013 af mathias0507 (Slettet)

Hejsa alle sammen, har virkelig brug for jeres hjælp er mega lost. 

Ville høre om der var nogle der kunne hjælpe mig med, at forklare koficienterne/ identificere a, b og c plus evt. hjælpe mig med at beregne "d" / diskriminanten ud fra denne andengradsligning: -3(x+2)(x-1)=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

-3(x+2)(x-1)=0 brug 0-regelen


Svar #2
27. januar 2013 af mathias0507 (Slettet)

takker :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af mbn89 (Slettet)

Du ganger først parenteserne ind i hinanden og det hele med -3, så skulle du gerne have tre led til sidst, hvoraf det første, som har en eksponent, er a, det andet som gerne skulle hedde noget med x, er b, og det sidste en konstant er c. Af det udregner du så diskriminanten som er: D=b2-4*ac  ud fra enten et positivt eller negativt resultat, er der 2 eller ingen løsninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

#3 det var da en besværlig måde du har valgt. Med 0-regelen får du resultaterne ude en masse udregninger

-3(x+2)(x-1)=0

x+2=0  v  x-1=0

 


Skriv et svar til: Mega lost ud fra denne ligning: -3(x+2)(x-1)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.